2 personen

45 minuten

INGREDIËNTEN

Aantal

Product

Hoeveelheid

1

Lamsvlees

2 kg

1

Groenten

naar wens

1

Droge wijn

100 gram

BENODIGHEDEN:

Visgraat

BEREIDEN:

Klik op de pijltjes om de paragraafinhoud te zien.

1 - Samenvatting

Voor 2 kg gestoomd lamsvlees (kan worden vervangen door varkensvlees), heb je 5-7 middelgrote uien, 400-500 g droge witte wijn, een beetje zout, peper en kruiden (naar smaak) nodig. Dit recept is klassiek te noemen: de zure omgeving van de marinade wordt gevormd door droge wijn, maar niet door azijn. Het vlees wordt in middelgrote stukken gesneden (blokjes van 5 cm), in een diepe geëmailleerde kom geplaatst en besprenkeld met uien, in ringen gesneden. Plet het vlees voorzichtig, voeg wijn, zout en peper toe en roer. Na 4-5 uur zal het vlees goed marineren (dit is te zien aan de veranderde kleur).

 

Een van de voordelen van de tandoor is de afwezigheid van shish kebab-krimp, zoals het geval is bij het koken van vlees op de grill. Nadat je het vlees hebt geregen en in de tandoor hebt geplaatst, kun je beginnen met het dekken van de tafel: het proces vereist niet je constante aanwezigheid en controle. 10-15 minuten is genoeg om de kebab helemaal te bakken: bestrooi hem rijkelijk met koriander, peterselie en basilicum. Alles is klaar!

Marineer het vlees en leg het op de “visgraat”.

Grill de kebab in 15 minuten gaar

Eet smakelijk!