Gebruiksaanwijzing

Gebruikt u de tandoor voor de eerste keer? Hier zijn enkele handige tips om u op weg te helpen. Lees eerst de gebruiksaanwijzing en veiligheidsregels!

Bij het eerste gebruik, VOER DE HITTE ZO GELEIDELIJK MOGELIJK OP. Wanneer u de tandoor aansteekt, verwijder altijd de bovenste grote deksel en de dop en open de blower. Sluit altijd het deksel en de blazer wanneer u voedsel bereidt Tandoor is zo ontworpen dat het tijdens het koken gesloten moet zijn – alleen dan is de afwezigheid van een open vlam en temperatuuruniformiteit gegarandeerd. Het openen van het deksel verhoogt de vlam en temperatuur, dus je krijgt niet de resultaten die je verwacht. Probeer voedsel zo snel mogelijk te controleren en eruit te halen en sluit het deksel onmiddellijk. Onthoud: als het deksel open is, betekent dit dat het voedsel niet wordt gekookt!

Gebruik altijd hittebeschermende handschoenen (natuurlijke stoffen, geen synthetische stoffen). Gebruik bij het aanraken van hete keramische onderdelen of braadoppervlakken de juiste beschermende uitrusting om verbranding te voorkomen. Wees altijd voorzichtig bij het plaatsen van verwarmde voorwerpen op andere oppervlakken.

Bewaar brandhoud altijd op een droge plaats. Hoewel vochtig hout ook brandt, is het moeilijker te ontsteken en komt er veel rook vrij.

Om de tandoor te doven, GEBRUIK NOOIT WATER! Sluit enkel alle deksels en openingen als u klaar bent met koken.

Gebruik GEEN water of huishoudchemicaliën om de binnenkant van de tandoor schoon te maken. De tandoors worden zelf schoongemaakt, bij elke nieuwe ontsteking brandt het oude roet uit, worden de muren weer wit. Indien nodig kunt u schurende borstels gebruiken om te reinigen.

HOUD HET RISICO OP VERBRANDING ALTIJD IN HET ACHTERHOOFD

Laat de ontstoken en geopende tandoor niet onbeheerd achter. Besteed aandacht aan bladeren, planken of andere brandbare materialen in de buurt van de tandoor die u gebruikt, omdat ze een brand kunnen veroorzaken als ze worden aangeraakt door hete kolen of vonken. Let goed op het milieu wanneer u de tandoor op vakantie gebruikt, want open vuur kan gevaren met zich meebrengen. Houd er rekening mee dat lokale overheidsvoorschriften de vereiste minimumafstand van een open vuur tot het dichtstbijzijnde gebouw kunnen bepalen, of dat de buitenwarmte beperkt kan zijn tijdens droogte of brandgevaar.

De tandoor nooit binnenshuis aansteken of gebruiken!

Bij gebruik volgens de voorschriften en in overeenstemming met de veiligheidseisen is de tandoor zeer veilig en betrouwbaar, u zult er jarenlang plezier van hebben.

De gebruiker is verantwoordelijk voor het veilige gebruik van de tandoor en het voortdurend naleven van de veiligheidsvoorschriften.

Wees altijd extra voorzichtig bij het aansteken van een vuur.


WIJ WENSEN JE VEEL PLEZIER MET JE #EIGENTANDOOR !!!