3 personen

60 minuten

INGREDIËNTEN

Aantal

Product

Hoeveelheid

1

Lamsbout

1 stuk

1

Kruiden

100 gram

1

Wortel

2 stuks

1

Knoflook

3 teentjes

1

Aluminium folie

1/2 m2

BENODIGHEDEN:

BEREIDEN:

Klik op de pijltjes om de paragraafinhoud te zien.

1 - Samenvatting

Een lamsbout is gevuld met gehakte wortelen, knoflookteentjes en een witte wortel. Vervolgens wordt het vlees ingewreven (meer precies, gemasseerd) met een zout-pepermengsel. Voeg gemalen koriander, komijn en knoflook toe aan het zure pruimensap, bestrijk de poot met dit mengsel en zet de schaal enkele dagen in de kou. De poot mag niet volledig in de marinade drijven, het is voldoende als het oppervlak overvloedig vochtig is. Verzamel regelmatig de marinade en bedek de poot ermee.

De poot wordt in folie gewikkeld en in een tandoor met gesloten deksels geplaatst, terwijl de verbrande kolen erin moeten blijven. Afhankelijk van de grootte kan de kooktijd binnen een uur of twee variëren. Verwijder aan het einde van het proces de dop en open de blazer zodat overtollig vocht verdampt en het vlees bedekt is met een knapperige korst.

We beschrijven het recept bewust niet in alle details, zodat er ruimte is voor je fantasie. Zorg ervoor dat je je been voorbereidt in de tandoor – dit is aerobatics! Alleen de tandoor helpt je de hele lamsbout te koken.

Marineer de lamsbout met vleeskruiden

De poot wordt in folie gewikkeld en met gesloten deksels in een tandoor geplaatst. Na 60 minuten mag het vlees eruit gehaald en geserveerd worden.

 

Eet smakelijk!