2 personen

45 minuten

INGREDIËNTEN

Product

Hoeveelheid

Karper

1 stuk

Citroen

1 stuk

Knoflook

1 teentje

Kippenbouillon

1/2 glas

Melk

50 gram

Reuzel, kaas

100 gram, elk!

Ui

2 stuks

Zout, kruiden, specerijen

naar smaak

BENODIGHEDEN:

Visrooster – visgrill – klemrooster

BEREIDEN:

Klik op de pijltjes om de paragraafinhoud te zien.

1- Voorbereiding

Dit recept is eenvoudig tot geniaal: je hebt een karper nodig, een citroen en een teentje knoflook, 50 g melk, 100 g fijngesneden spek, 100 g kaas, een paar uien, een half glas kippenbouillon, 2 -3 takjes rozemarijn en natuurlijk groen. Snijd de citroen doormidden en knijp, voeg zout toe. Wrijf het karkas in met de resulterende samenstelling (het mag niet worden ingevroren!) Hak de ui fijn en bak in olie (tot goudbruin, maar niet bruin!), Voeg dan de bouillon toe en gooi de rozemarijn erin. Meng in een aparte kom melk, geraspte knoflook, kaas en kruiden – we zullen de vis voor het bakken met deze samenstelling bedekken.

Maak grote sneden aan de rug van de vis en bedek deze met reuzel en eerder bereide samenstelling. Omwikkel met draad en omwikkel met folie. Tegen die tijd moet onze tandoor goed opgewarmd zijn en klaar voor het eten.

Hang de visklemrooster in de tandoor en doe het deksel dicht van de tandoor. Na 10-15 minuten kan je het gerecht eruit halen. Giet de eerder bereide saus over de vis voor een heerlijk aroma en heerlijke smaak.

Eet smakelijk!