3 personen

35 minuten

INGREDIËNTEN

Aantal

Product

Hoeveelheid

1

Patrijs

8 stuks

1

Appels

3 stuks

1

Rode wijn

100 gram

1

Loekovtsy

3 stuks

1

Room

5 lepels

1

Boter

5 lepels

BENODIGHEDEN:

Grillrooster (met 1 of 2 lagen naar wens en hoeveelheid)

BEREIDEN:

Klik op de pijltjes om de paragraafinhoud te zien.

1 - Samenvatting

Op het eerste gezicht lijkt dit recept te ingewikkeld, maar deze indruk is bedrieglijk: in werkelijkheid is alles veel gemakkelijker, eenvoudiger en sneller, zoals de meeste gerechten die in de tandoor worden bereid. Je hebt dus nodig: 8 patrijzen (bij voorkeur wild, maar kan worden vervangen door gedomesticeerde), 2-3 zure appels, piment (wit) en zout, een glas hete bouillon, 2-3 grote uien, 100 g rode wijn (droog), 5-6 eetlepels room, 3 el. eetlepels gesmolten boter.

De essentie van het maken van een saus is om verschillende ingrediënten te mengen; in ons geval bouillon, wijn, room en kruiden naar keuze. Dit is een basisrecept: je kunt creatief aan de slag met je eigen ingrediënten (knoflook, pepermix, kruiden, etc.).

Zout en peper de binnenkant van de patrijzen en begin met vullen. Snijd hiervoor de appel in 8 schijfjes, verwijder het klokhuis en verdeel de schijfjes in nog 2 schijfjes. Snijd de ui op dezelfde manier. Meng uien en appels voor de vulling. Wikkel de karkassen na het vullen in met draad, leg ze op een tandoorrooster (of bakplaat) en bedek ze met plakjes spek.

Na 20-30 minuten na plaatsing in de tandoor zal de vogel zijn toestand bereiken. Giet de saus voor het opdienen over de karkassen en begin onmiddellijk met uw maaltijd – het aroma zal u niet onverschillig laten!

Leg de ingelegde patrijzen op het rooster

2. Bedek de tandoor met een deksel en wacht 30 minuten om te koken.

 

Eet smakelijk!